Reviews

zee en palmbomen in Thamia, Ngapali beach, Myanmar (Birma)_950x200

We had a unique experience!

We had a unique experience!

Last December, we visited Thamia. We were very warmly welcomed and had a beautiful cottage with a front veranda overlooking the sea and sunset and a backside veranda overlooking the rice fields and sunrise. In an oasis of tranquillity, it is good to stay with Yvonne and Ronald who offer all possibilities to have an unforgettable time. So we had a boat trip along the river, made visits to traditional villages and had a nice walk through the rice fields. We also spent a day at a small beach and have eaten delicious prawns, prepared by the locals.
On the day of departure we were in the morning surprised with the birth of a sweet little calf. A perfect end of our stay.

Frans en Bernadette

Greetings from Fryslân

Greetings from Fryslân

Suddenly I found your Business Card again, and I remembered the wonderful days with you. Ronald his cooking, interesting and open conversations, the tropical private beach, the visits to the nearby villages, the incredibly delicious coconut, never tasted so fresh! The tasty homemade ‘Baileys’, the sweet dogs which even my usual dog-phobia girlfriend liked.
If only there was not half the world between your paradise and Fryslân, we would come every month;) Hope to see you again.

Sibe Jan en Tryntsje

Hello Yvonne en Ronald,

Hello Yvonne en Ronald,

Will often think back to the wonderful time I have spend with you and the many walks that I made together with Ronald. Beautiful to walk through the non-touristy, authentic villages and to visit the monasteries on your own.
A great end to a trip through Myanmar.
Best wishes from Piet.

Booked as an extension of the (group) tour of Myanmar with Sawadee Travel.

A wonderful adventure

A wonderful adventure

Has been a while since we were in your lovely paradise in the Bay of Bengal!
We still have great memories of our trip in Myanmar and our special stay with you.
A wonderful adventure, a rustic beach, the sunset, with big bonfires, delicious (beer) and food the exciting boat / paddle / hike / tuktuk / tour.

Sophie en Adriaan

Uit het reisverslag van Pim en Eef; Wat een leven hier, een klein paradijs!

Uit het reisverslag van Pim en Eef; Wat een leven hier, een klein paradijs!

Dag 1
Het is tijd om onze spullen in te pakken en een nieuw avontuur aan te beginnen bij Yvonne en Ronald in Thamia. We nemen de vroege vlucht van Heho naar Thandwe en worden verder met een bootje naar Thamia gebracht. Het domein, op een uur varen van het meer toeristische Ngapali Beach, ligt tussen twee dorpjes in en het strand is nagenoeg leeg. Het is er zo rustig en chill, precies wat we zoeken en nodig hebben.

Onze bagage wordt naar het huis van Yvonne en Ronald gebracht maar voordat we er zijn, komen er 7 honden aangestormd. OK het is best eng als er 7 honden op je komen afgestormd maar aangezien ze hier gasten ontvangen geldt het spreekwoord ‘ blaffende honden bijten niet’ Al snel zijn we dikke vriendjes met de honden, vooral met Duke en Lady.

Yvonne heeft Ronald tijdens haar reizen door Myanmar in Yangon ontmoet, zijn inmiddels getrouwd en hebben een stuk grond aan het strand gekocht en er hun huis en een guesthouse gebouwd. Inmiddels wonen ze er met 7 honden, want het wijfje kwam zwanger thuis, en 5 koeien. Helemaal leuk! Met Yvonne praten we over van alles en nog wat en Ronald houdt zich bezig met koken en komt met allerlei lekkere hapjes aanzetten. Al snel probeert Pim de lokale dranken want ze blijken toch wel erg graag te drinken die Myanmaresen.

Het guesthouse is echt schattig, op die grote spin in de muggennet na dan :(. We hebben een veranda die uitkijkt over de rijstvelden aan de achterzijde en een veranda die uitkijkt en het strand aan de voorzijde. De zon komt op boven de rijstvelden en de zon gaat onder in de zee, wat wil je nog meer! Er is geen elektriciteit maar er is ‘s avonds licht verwekt door zonnepaneeltjes. Heerlijk! een paar dagen relaxen en bij komen van alle indrukken op een nog onontdekt strandje.

Dag 2
Geen wekker, geen klok, niet haasten, niets moeten, heerlijk! Je weet alleen de tijd omdat de zon zich verplaatst en het licht en donker wordt.
We laten ons verwennen door de kookkunsten van Ronald, heerlijke gerechten met alle invloeden van de vele culturen die Myanmar rijk is. Ronald heeft een lokale drank die alleen deze maand en volgende maand verkrijgbaar is en gewonnen wordt uit de wortels van palmstruiken die in zoet laag water groeien als we het goed hebben begrepen. Deze witte vloeistof smaakt ‘s morgens heel zoet en in de loop van de dag fermenteert deze steeds verder en gaat het steeds zuurder smaken met meer alcohol. Je ziet het spul ook pruttelen uit zichzelf. Toch lekker hoor! We genieten van de mooie verhalen die Ronald vertelt en Yvonne heeft veel leuke tips.

Met Duke en Lady relaxen we heerlijk aan het strand en vinden de mooiste schelpen. Als het eb is trekt de zee zich zover terug dat je bijna naar de eilandjes die voor de kust liggen kunt lopen en als het water op is kun je ook heel ver lopen.

De koeien grazen op het domein en houden erg van banaantjes dus die geven we ze dan ook graag. De honden rennen op en neer en zijn blij als er mensen voorbij wandelen op het strand want dan hebben ze weer een reden om te blaffen en er met z’n allen vrolijk op af te gaan. Ze zijn ook helemaal weg van kokosnoten en wanneer er geen sensatie is liggen ze heerlijk te pitten.

Je weet dat het eind van de dag nadert wanneer een plaatselijke boer met kaplaarzen over het strand loopt om zijn koeien een stuk verder op te halen en de honden er vrolijk achter aan rennen.
We hebben gewoon helemaal niets gedaan vandaag.
Wat een leven hier, een klein paradijs!

Dag 3
We besluiten de volgende dag om naar een naastgelegen dorpje te gaan. Om het dorpje te bereiken moet je een rivier oversteken en dat gaat niet te voet. Er ligt een klein roeibootje die je overzet voor een klein bedrag, helemaal leuk! Onderweg naar de rivier kleurt het strand helemaal rood. Het blijken krabben te zijn. Ze zien er echt heel grappig uit en hebben van ogen die op stokjes zitten. Als we dichterbij komen om ze op de foto vast te leggen kruipen ze allemaal snel in hun holletjes. Aan de overkant van de rivier blijken weer andere krabbetjes te zitten, met 1 grote schaar. Het gebied is zo vol leven prachtig om te zien.
Omdat het een vrije dag is, is het dorp vol mensen en vol kinderen. De jonge gidsen nemen ons op sleeptouw. We zijn inmiddels de grootste attractie van de dag.
Uiteindelijk bereiken we, met veel tussenstops, de plaats van bestemming; de school. Ondanks dat de school gesloten is (het is zondag) wordt het speciaal voor ons geopend en worden er leraren en leerlingen te voorschijn getoverd. Er komen steeds meer mensen uit het dorp naar de school en we vinden dat we iets te veel in de belangstelling staan, dus gaan we er beleefd vandoor en onze jeugdige gidsen brengen ons terug naar het bootje. Het dorpje is echt heel mooi en authentiek zo tussen de palmbomen.
De rest van de dag relaxen we weer heerlijk en worden we wederom verwend door Ronald’s kookkunsten en Yvonne’s gastvrijheid.

Helaas vliegen de dagen voorbij en is het alweer de laatste dag in dit paradijs. ‘s Avonds pakt Ronald zijn gitaar erbij en zingt een paar liedjes in het Birmees wat toch wel een ontroerd en bijzonder moment was.

We hebben genoten van onze dagen hier! Zeker een aanrader!