Reviews

zee en palmbomen in Thamia, Ngapali beach, Myanmar (Birma)_950x200

Wij zijn een unieke ervaring rijker!

Wij zijn een unieke ervaring rijker!

Afgelopen december hebben wij een bezoek gebracht aan Thamia. Wij werden daar zeer hartelijk ontvangen en hadden een prachtig huisje met een veranda aan de voorkant met uitzicht op zee en zonsondergang en achter met uitzicht op de rijstvelden en zonsopgang. In een oase van rust is het goed verblijven met een Yvonne en Ronald die je alle mogelijkheden bieden om er een onvergetelijke tijd te hebben. Zo hebben wij een prachtige boottocht over de rivier met ze gemaakt met bezoek aan authentieke dorpjes na een mooie voettocht door de rijstvelden. Ook zijn we een dag de zee op geweest en hebben aan een klein strand, heerlijke gamba’s gegeten, bereid door de plaatselijke bewoners.
Op de dag van vertrek werden we ‘s morgens nog verrast met de geboorte van een lief klein kalfje. Een mooiere einde van ons verblijf had niet gekund.

Frans en Bernadette

Groeten uit Fryslân

Groeten uit Fryslân

Plots kwam ik je kaartje weer tegen, en herinnerde ik me de heerlijke dagen bij jullie. Ronald zijn kookkunsten, de interessante en openhartige gesprekken, het tropische privé strand, de bezoekjes aan de dorpjes in de buurt, de ontzettend lekkere kokosnoten, nog nooit zo vers gegeten! De lekkere zelfgemaakte ‘baileys’, de lieve honden waar m’n anders zo hond-fobie vriendin zelfs mee op kon schieten.
Was er maar geen halve wereld tussen jullie paradijs en Fryslân, dan kwamen we elke maand 😉 Hopelijk tot nog eens.

Sibe Jan en Tryntsje

Hallo Yvonne en Ronald,

Hallo Yvonne en Ronald,

Zal nog regelmatig terug denken aan de mooie tijd bij jullie en de vele wandelingen die ik met Ronald gemaakt heb. Heerlijk om door de niet toeristische, authentieke dorpjes te wandelen en in je eentje de kloosters te bezoeken.
Een prima afsluiting van een rondreis door Myanmar.
Groetjes van Piet.

Geboekt als verlenging van de (groeps)rondreis door Myanmar met Sawadee.

Een heerlijk avontuur

Een heerlijk avontuur

Alweer even geleden waren we in jullie heerlijke domeintje aan de Bay of Bengal! Ben bezig met mijn foto’s en dacht weer aan jullie. We hebben nog altijd geweldige herinneringen aan onze reis in Myanmar en aan ons speciale verblijf bij jullie.
Een heerlijk avontuur, zo rustiek aan het strand, de ondergaande zon, met grote vuren, heerlijk (bier) en eten, de spannende boot/peddel/wandel/tuktuk/tocht.

Sophie en Adriaan

Uit het reisverslag van Pim en Eef; Wat een leven hier, een klein paradijs!

Uit het reisverslag van Pim en Eef; Wat een leven hier, een klein paradijs!

Dag 1
Het is tijd om onze spullen in te pakken en een nieuw avontuur aan te beginnen bij Yvonne en Ronald in Thamia. We nemen de vroege vlucht van Heho naar Thandwe en worden verder met een bootje naar Thamia gebracht. Het domein, op een uur varen van het meer toeristische Ngapali Beach, ligt tussen twee dorpjes in en het strand is nagenoeg leeg. Het is er zo rustig en chill, precies wat we zoeken en nodig hebben.

Onze bagage wordt naar het huis van Yvonne en Ronald gebracht maar voordat we er zijn, komen er 7 honden aangestormd. OK het is best eng als er 7 honden op je komen afgestormd maar aangezien ze hier gasten ontvangen geldt het spreekwoord ‘ blaffende honden bijten niet’ Al snel zijn we dikke vriendjes met de honden, vooral met Duke en Lady.

Yvonne heeft Ronald tijdens haar reizen door Myanmar in Yangon ontmoet, zijn inmiddels getrouwd en hebben een stuk grond aan het strand gekocht en er hun huis en een guesthouse gebouwd. Inmiddels wonen ze er met 7 honden, want het wijfje kwam zwanger thuis, en 5 koeien. Helemaal leuk! Met Yvonne praten we over van alles en nog wat en Ronald houdt zich bezig met koken en komt met allerlei lekkere hapjes aanzetten. Al snel probeert Pim de lokale dranken want ze blijken toch wel erg graag te drinken die Myanmaresen.

Het guesthouse is echt schattig, op die grote spin in de muggennet na dan :(. We hebben een veranda die uitkijkt over de rijstvelden aan de achterzijde en een veranda die uitkijkt en het strand aan de voorzijde. De zon komt op boven de rijstvelden en de zon gaat onder in de zee, wat wil je nog meer! Er is geen elektriciteit maar er is ‘s avonds licht verwekt door zonnepaneeltjes. Heerlijk! een paar dagen relaxen en bij komen van alle indrukken op een nog onontdekt strandje.

Dag 2
Geen wekker, geen klok, niet haasten, niets moeten, heerlijk! Je weet alleen de tijd omdat de zon zich verplaatst en het licht en donker wordt.
We laten ons verwennen door de kookkunsten van Ronald, heerlijke gerechten met alle invloeden van de vele culturen die Myanmar rijk is. Ronald heeft een lokale drank die alleen deze maand en volgende maand verkrijgbaar is en gewonnen wordt uit de wortels van palmstruiken die in zoet laag water groeien als we het goed hebben begrepen. Deze witte vloeistof smaakt ‘s morgens heel zoet en in de loop van de dag fermenteert deze steeds verder en gaat het steeds zuurder smaken met meer alcohol. Je ziet het spul ook pruttelen uit zichzelf. Toch lekker hoor! We genieten van de mooie verhalen die Ronald vertelt en Yvonne heeft veel leuke tips.

Met Duke en Lady relaxen we heerlijk aan het strand en vinden de mooiste schelpen. Als het eb is trekt de zee zich zover terug dat je bijna naar de eilandjes die voor de kust liggen kunt lopen en als het water op is kun je ook heel ver lopen.

De koeien grazen op het domein en houden erg van banaantjes dus die geven we ze dan ook graag. De honden rennen op en neer en zijn blij als er mensen voorbij wandelen op het strand want dan hebben ze weer een reden om te blaffen en er met z’n allen vrolijk op af te gaan. Ze zijn ook helemaal weg van kokosnoten en wanneer er geen sensatie is liggen ze heerlijk te pitten.

Je weet dat het eind van de dag nadert wanneer een plaatselijke boer met kaplaarzen over het strand loopt om zijn koeien een stuk verder op te halen en de honden er vrolijk achter aan rennen.
We hebben gewoon helemaal niets gedaan vandaag.
Wat een leven hier, een klein paradijs!

Dag 3
We besluiten de volgende dag om naar een naastgelegen dorpje te gaan. Om het dorpje te bereiken moet je een rivier oversteken en dat gaat niet te voet. Er ligt een klein roeibootje die je overzet voor een klein bedrag, helemaal leuk! Onderweg naar de rivier kleurt het strand helemaal rood. Het blijken krabben te zijn. Ze zien er echt heel grappig uit en hebben van ogen die op stokjes zitten. Als we dichterbij komen om ze op de foto vast te leggen kruipen ze allemaal snel in hun holletjes. Aan de overkant van de rivier blijken weer andere krabbetjes te zitten, met 1 grote schaar. Het gebied is zo vol leven prachtig om te zien.
Omdat het een vrije dag is, is het dorp vol mensen en vol kinderen. De jonge gidsen nemen ons op sleeptouw. We zijn inmiddels de grootste attractie van de dag.
Uiteindelijk bereiken we, met veel tussenstops, de plaats van bestemming; de school. Ondanks dat de school gesloten is (het is zondag) wordt het speciaal voor ons geopend en worden er leraren en leerlingen te voorschijn getoverd. Er komen steeds meer mensen uit het dorp naar de school en we vinden dat we iets te veel in de belangstelling staan, dus gaan we er beleefd vandoor en onze jeugdige gidsen brengen ons terug naar het bootje. Het dorpje is echt heel mooi en authentiek zo tussen de palmbomen.
De rest van de dag relaxen we weer heerlijk en worden we wederom verwend door Ronald’s kookkunsten en Yvonne’s gastvrijheid.

Helaas vliegen de dagen voorbij en is het alweer de laatste dag in dit paradijs. ‘s Avonds pakt Ronald zijn gitaar erbij en zingt een paar liedjes in het Birmees wat toch wel een ontroerd en bijzonder moment was.

We hebben genoten van onze dagen hier! Zeker een aanrader!