Over ons

Yvonne Selles en Ronald Anthony, initiatiefnemers van Myanmar go Local


Een boerderij onder de palmbomen
Na 1 hond -teefje- te hebben geadopteerd omdat de eigenaar haar niet meer te eten kon geven en de hond afgemaakt zou worden, hebben we inmiddels gezinsuitbreiding en zijn er 6 lieve honden bijgekomen. De eerste koe was mijn verjaardagskadootje, de tweede hebben we gekocht omdat zij anders geslacht zou worden om de kosten van een trouwerij te kunnen bekostigen. De overige 8 koeien zijn bij ons geboren, waarvan de laatste, een vrolijk stiertje, vorig seizoen werd geboren. Het begint een soort boerderij onder de palmbomen aan zee te worden.

Dromen zijn er om gerealiseerd te worden
In 2010 hebben Ronald en ik een stuk grond gekocht aan de Bay of Bengal, vlakbij het pittoreske dorpje Thamia village. We hebben tijdens de bouw van ons huis 5 maanden in Thamia gewoond en het dorpje en de bewoners in ons hart gesloten. De afwezigheid van drinkwater, elektriciteit, transport, medische hulp, gebrek aan scholing en geld voor dagelijks bestaan was voor ons de reden om dit dorpje te helpen. Drie jaar geleden hebben we het guesthouse gebouwd zodat we nu ook vrienden en kennissen kunnen ontvangen.

Ronald is Birmees, geboren in Yangon. Ik ben Nederlandse, woon in Amsterdam, maar verblijf ruim 7 maanden per jaar in Birma, waarvan de meeste tijd, samen met Ronald, in Thamia. We hebben veel contact met de lokale bevolking, ondersteunen kleinschalige projecten, geven Engelse les en organiseren regelmatig dorpsfeestjes voor groot en klein.
 Wij willen het dorpje verder helpen.

Bezoek Thamia village, een onvergetelijke ervaring en tegelijkertijd helpt u de lokale bevolking.