Home

Myanmar go local, ontdek zelf het lokale leven van Myanmar


Meisje met kokosnoot, Thamia, Ngapali beach, Myanmar (Birma)

THAMIA VILLAGE
In de Bay of Bengal, aan de westkust van Birma, op slechts één uur varen van Ngapali beach ligt prachtig gelegen tussen twee pagodes het lieflijke dorpje Thamia, waar de tijd heeft stilgestaan. De mensen verbouwen rijst, pinda’s en cashew noten en gaan met kleine bootjes de zee op om vis te vangen. Het is een paradijs voor reizigers die de traditionele, authentieke dorpjes willen ontdekken. Een unieke kans voor u om het gewone, eenvoudige dagelijkse leven te ervaren en te genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Lees meer…

vis wordt gedroogd, Ngapali beach, Myanmar (Birma). JPG

EXCURSIES EN TRIPS
Maak een boottochtje over de meanderende rivier en laat het mooie landschap aan je voorbij glijden. Bezoek de kleine dorpjes in de omgeving, maak kennis met de vriendelijke bevolking en proef de lokale palmwijn ‘Dany’. Neem een spiritueel kijkje in een van de kloosters, of bezoek de twee kleine eilandjes voor de kust en leer hoe je een octopus kunt vangen. ‘Myanmar go Local’ organiseert dagtrips en excursies in een nog niet door toeristen ontdekt deel van Myanmar. Bezoek Thamia village, een onvergetelijke ervaring.
Lees meer…

Myanmar, Ngapali, Guesthouse van Nederlandse, vrijstaande bungalow aan nog onontdekt strand

GUESTHOUSE
Ervaar het gewone, eenvoudige dagelijkse leven en geniet van de gastvrijheid van de mensen. Relax in de Dutch Beach Bungalow aan een nog niet ontdekt strand. Het vrijstaande guesthouse is prachtig gelegen onder de palmbomen, op privé-grond. U kunt in alle rust kunt genieten van het mooie uitzicht over de blauw-groene zee met schitterende zonsondergang en de donkerrode zon die opkomt over de nevelige rijstvelden. U zult hier geen andere toeristen tegenkomen. De bungalow voor 2 personen is de enige accommodatie in Andrew Bay. Lees meer…

Kinderen in Ngapali beach, Myanmar (Birma). JPG

DOELSTELLINGEN
We hebben het dorpje en de bewoners van Thamia in ons hart gesloten. De vriendelijkheid van de bevolking en de afwezigheid van drinkwater, elektriciteit, transport, medische hulp, gebrek aan scholing en geld voor dagelijks bestaan was voor ons de reden om dit dorpje te helpen.
‘Myanmar go local’ is een kleinschalige organisatie. Wij helpen de lokale bevolking extra inkomen te genereren, ondersteunen kleine projecten met een algemeen belang en geven individuele kleine kortlopende leningen.
Lees meer…