Doelstellingen

‘Myanmar go Local’ is een kleinschalige organisatie die de lokale bevolking in Birma helpt

doelstellingen Yvonne en Ronald_Dutch Beach Bungalow_NgapaliWij willen het dorpje helpen, maar dat kunnen we niet alleen
In de Bay of Bengal, aan de westkust van Birma, op slechts één uur varen van Ngapali beach ligt prachtig gelegen tussen twee pagodes het lieflijke dorpje Thamia. De dorpelingen leven van visvangst en het verbouwen van rijst, pinda’s en cashew noten. In het dorpje is geen elektriciteit of stromend water. De kinderen kunnen na de basis school niet verder leren omdat er geen vervoer is. Sommige jonge kinderen gaan helemaal niet naar school omdat de familie het niet kan betalen. Hetzelfde geldt voor medische zorg, een bezoek aan specialist of ziekenhuis is voor deze mensen onbetaalbaar.
Wij willen het dorpje helpen, maar dat kunnen we niet alleen. We zijn al gestart met het geven van Engelse les. Hebben kleding, (lees)brillen, medicijnen en geld voor visnetten, zaaigoed en scholing gegeven. Maar de mensen hebben meer nodig zoals schoon drinkwater, medische hulp, (school)geld tot aan het bouwen van toiletten en het repareren van hun eenvoudige huizen.

Bezoek Thamia village, een onvergetelijke ervaring en tegelijkertijd helpt u de lokale bevolking
‘Myanmar go Local’ is een kleine organisatie die de lokale bevolking in Birma helpt. Door het organiseren van op maat gesneden dagtochten (trips, excursies, wandeltochten, boottrips) naar authentieke kleine dorpjes in de buurt van Ngapali beach, helpen we de bevolking extra inkomen te genereren. Tevens ondersteunen we projecten met een algemeen belang zoals schoon drinkwater of toiletten en geven individuele kleine kortlopende leningen, voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuw visnet, doktersbezoek of zaaigoed.

We helpen de lokale bevolking in Birma om extra inkomen te genereren, door het op maat verzorgen van wandel- en boottochten. Ondersteunen projecten met een algemeen belang en geven individuele kleine kortlopende leningen.